• Uppskattat Startprogram i Trollhättan

  Notis · 2018-01-19

  Från augusti 2017 till januari 2018 genomfördes ett Startprogram i Region Väst med tema Flödeseffektiv automation. Fyra företag och tolv företagsrepresentanter medverkade vid träffarna som främst genomfördes hos de olika deltagande företagen. Alla fick också individuell coachning hos respektive företag. Utvärderingen visar hur uppskattat nätverket varit vad gäller gruppdynamik och företagens sammansättning samt antal medverkande personer. Att lägga träffarna hos företagen har också varit uppskattat. Vi återkommer inom kort med en längre artikel och företagskommentarer från Startprogrammet. Om du är nyfiken redan nu går det bra att kontakta roger.lundin@produktionslyftet.se.

 • Digitalisering inom fordonsindustrin

  Notis · 2018-01-17

  Inför kursen ”Digitalisering inom fordonsindustrin” genomförde FKG i samverkan med Swerea IVF ett frukostseminarium på Lindholmen i Göteborg den 11 januari. Med exempel från Produktion2030s projektresultat lyftes den avgörande frågan: Hur kan företagen förbereda sig inför digitaliseringen?

  Läs mer
 • Seminarium om effektiva flöden och automation

  Notis · 2018-01-15

  Den 10 januari genomfördes ett insiktsseminarium hos C. Hallströms Verkstäder i Ås norr om Östersund med över 40 personer på plats. Temat hade hög relevans vilket återspeglade sig i det stora intresset.

  Läs mer
 • Livslyftet lyfter arbetsmiljön

  Notis · 2018-01-11

  I det senaste avsnittet av Livsmedelsföretagens pod Feeder berättar arbetsmiljöexperten Pernilla Lindskog om den spännande satsningen Livslyftet. Det är en gemensam satsning från Livsmedelsföretagen, Prevent, Unionen och Livsmedelsarbetareförbundet med syfte att utveckla arbetsmiljö och konkurrenskraft i livsmedelsindustrin och skapa en företagskultur där alla verkar för ständig förbättring för såväl medarbetare som företag. Satsningen är inspirerad av Produktionslyftet och vårt arbete inom tillverkningsindustrin. Livslyftet kommer att starta 2018 och det går redan nu att anmäla sitt intresse till Pernilla Lindskog. I avsnittet hör du även Staffan Gryting och Björn Erkersson från FM Mattsson berätta om hur det var att delta i tillverkningsindustrins motsvarande satsning Produktionslyftet. Här kan du läsa mer och även lyssna på podden.

 • Utvecklingsarbete för Produktionslyftet 4.0

  Notis · 2018-01-09

  Vinnova bidrar med två miljoner kronor till Produktionslyftet för utvecklingsarbete med sikte på att möta utmaningar från digitaliseringen. Tanken är att utveckla arbetssätt och metoder som bidrar till digital mognad, djärvare framtidsbilder och nyttjande av digitaliseringens möjligheter. Projektet omfattar också att inhämta kunskap från omvärld och tidigare projekt som kan användas för metodutveckling och utveckla pedagogik baserat på känd kunskap som fungerar i Produktionslyftets kontext. Ett antal lösningar kommer att prövas i företag som arbetar enligt Produktionslyftets metodik med målet att demonstrera exempel från företag på uppnådda effekter relaterade till digitalisering. Mer information har richard.berglund@produktionslyftet.se.

 • 2018 – ett år att se fram emot

  Ledare · Birgitta Öjmertz · Programdirektör · 2017-12-21

  Så här inför slutet av året och nyhetsbrevets sista ledare tänkte jag sammanfatta lite vad som hänt under året. Vi har som bekant Produktionslyftets logg där det är enkelt att se tillbaka på vad som skett, men där vi också skriver en del om vad som komma skall.

  Läs Birgitta Öjmertz ledare
 • Målsättning: Bästa arbetsgivaren i Nordanstig

  Artikel · 2017-12-21

  Gränsfors Bruk är på många sätt en ovanlig arbetsplats. Här är inget automatiserat, det finns en människas tanke och arbete bakom varje produkt. Mycket av kunskapen är känsla – att jobba länge, känna sig fram och lära sig hur maskinen låter ligger till grund för arbetet. Vad kan Lean tillföra en sådan verksamhet?

  Läs artikeln om Gränsfors Bruk
 • Helhet & förbättring för tillväxt & personal

  Notis · 2017-12-21

  Missa inte Lean-seminariet den 31 januari mellan 08:30 till 12:00 i samband med invigningen av nya KTH Södertälje och Södertälje Science Park. Mer vet johanna.stromgren@produktionslyftet.se.

  Läs mer

Finansiärer och intressenter

Partner