Nyheter från Produktionslyftet

Produktionslyftets samtliga nyheter →
  • Seminarium med Nominit

    Notis · 2024-03-19

    Metalltillverkaren Nominit i Värnamo har vuxit med närmare 70 procent under tiden som de har genomfört Produktionslyftets utvecklingsprogram. Vid frukostseminariet den 15 mars visade de hur de har gått från traditionellt sälj till att utveckla tillsammans med sina kunder och erbjuda nya innovativa lösningar via en avancerad verktygsverkstad.

    Se filmen från seminariet →

  • Uppskattad Leankonferens i Karlshamn

    Notis · 2024-03-08

    Den 7 mars samlade Leankonferens Blekinge representanter från ett 80-tal företag i södra Sverige på Kreativum Science Center i Karlshamn. Dagen bjöd på intressanta och inspirerande föredrag, nätverkande och samtal om ständiga förbättringar, daglig styrning, ledarskap, lagarbete, medarbetarengagemang – och mycket mer.

    Ta del av referat, foton och presentationer hos Techtank →

  • Seminarium med Lövånger Elektronik

    Notis · 2024-02-13

    Lövånger Elektronik deltog i Produktionslyftet under 2009-2010 där de fokuserade på att hantera sin stora produktflora på ett effektivt och lönsamt sätt. De arbetade fram flera smarta arbetssätt som sedan dess har implementerats och utvecklats vidare. Vid frukostseminariet den 9 februari berättade de om sin Lean-resa, där fabriken i Lövånger blev navet för arbetet i flera av företagets fabriker.

    Se filmen från seminariet →

  • Missa inte Monteringskonferensen den 13 mars

    Notis · 2024-02-01

    Den 13 mars genomförs den trettionde upplagan av Monteringsforums konferens med inspiration och ny kunskap inom monteringsområdet. Årets tema är omställningsförmåga för framtidens montering med både forskningsresultat och exempel på industriella tillämpningar. I samband med konferensen arrangeras en minimässa där företag visar upp produkter och tjänster med koppling till montering. Med anledning av konferensens 30-årsjubileum avslutas dagen med ett guldkantat branschmingel. Som vanligt delas också Svenska monteringspriset ut under dagen.

    Mer information och anmälan hos RISE →
    Frågor besvaras av Daniel Gåsvaer →

  • Samverkan, delaktighet och tillit för positiv förändring

    Ledare · Birgitta Öjmertz · programdirektör, Produktionslyftet · 2023-12-19

    Min övertygelse är att samverkan och delaktighet är nycklar till långsiktig konkurrenskraft och hållbar utveckling. Vi behöver ha lagkrav och kontroller för att sätta en lägstanivå, men för att nå riktigt långt behöver vi också hitta allas engagemang och vilja till utveckling. Det gäller för att vi ska klara den gröna omställningen, både som företag och på samhällsnivå, och det gäller för att skapa säkra och trygga arbetsplatser.

    Läs Birgitta Öjmertz ledare
  • Olofsfors bygger en stadig grund för framtiden

    Artikel · 2023-12-19

    Band- och stålsproducenten Olofsfors AB utanför Nordmaling gick in i Produktionslyftets utvecklingsprogram för att stärka sin långsiktiga konkurrenskraft. De är nu inne i fas två av programmet och har börjat arbeta med det första pilotområdet.

    Läs mer om Olofsfors
  • Välkommen till Norrlandskonferensen den 1 februari

    Notis · 2023-12-18

    De regionala industrikonferenserna som har arrangerats av regionala aktörer i samverkan med Produktionslyftet, IUC Sverige och Lean Forum har varit mycket uppskattade. Under nästa år genomförs ett antal konferenser över hela landet och först ut är Norrlandskonferensen i Umeå den 1 februari med fokus på grön omställning och hållbarhet.

    Mer information och anmälan hos Lean Forum →

Produktionslyftets partner

Intressenter och finansiärer