Nyheter från Produktionslyftet

Produktionslyftets samtliga nyheter →
 • Uppstart med Frekab i Bjurholm

  Notis · 2022-09-19

  Frekab är ett familjeföretag i Bjurholm som tillverkar kundunika kablagelösningar för bland annat fordonsindustrin och telekomindustrin. Just nu är företaget i full färd med ett generationsskifte och i anslutning till denna process inleds arbetet med Produktionslyftets 18 månaders utvecklingsprogram.

  Läs mer om uppstarten med Frekab
 • Film från seminarium med Orbit One

  Notis · 2022-09-15

  Den 9 september besökte vi Orbit One som trots en orolig omvärld har påvisat stark tillväxt och expanderat utomlands. Ulf Karlsson och Marcus Gunnebrant berättade om hur företaget har utvecklats med hjälp av pulsmöten och utökat kundsamarbete, men även om hur de har tvingats flytta verksamheter. Moderator var Produktionslyftets coach Christian Silvasti.

  Se filmen från seminariet →

 • Produktionslyftet och Bror Tonsjö på Lean Forum

  Notis · 2022-09-05

  Den 12 oktober medverkar Produktionslyftet med ett seminarium på Lean Forums konferens, som i år genomförs på Lindholmen i Göteborg. Bland annat medverkar Clas Tengström, vd för Bror Tonsjö, som berättar om hur företaget har lyckats med Lean-transformation och digitalisering, samt hur ledningen arbetar för att hantera omvärldens utmaningar.

  Mer information och anmälan
 • Utveckling och lärande kräver tillit

  Ledare · Birgitta Öjmertz, programdirektör på Produktionslyftet · 2022-06-28

  Under de senaste åren har vi fått uppleva saker som vi aldrig trodde skulle kunna hända. Vi har tvingats hantera nya situationer och finna vägar framåt i okänd terräng. Ibland lyckas vi bra och ibland blir det inte riktigt som vi hade önskat. Jag är dock övertygad om att vi alltid måste våga prova nya lösningar – mäta, utvärdera och lära längs vägen.

  Om vi inte bara lär var och en för sig utan tillsammans så kan vi hitta bättre och snabbare lösningar. Men det kräver samtidigt tillit att våga berätta för andra, inte bara om det vi lyckas med utan också om det som inte gick så bra.

  Läs Birgitta Öjmertz ledare
 • Framgångsrik nystart på Hydal i Vetlanda

  Artikel · 2022-06-27

  Vid årsskiftet 2019/2020 tillträdde Petra Olsson som vd på Hydal Aluminium Profiler AB i Vetlanda. Hon tog initiativ till en omfattande förnyelse av verksamheten med fokus på förbättringsarbete och medarbetarengagemang. Produktionslyftets utvecklingsprogram har varit ett stöd i utvecklingen.

  Läs om förbättringsarbetet på Hydal

Produktionslyftets partner

Intressenter och finansiärer