Nyheter från Produktionslyftet

Produktionslyftets samtliga nyheter →
 • Seminarium med Åkers Sweden

  Notis · 2023-10-24

  Vid frukostseminariet den 20 oktober berättade Åkers Sweden hur de har lyckats vända flera år av negativa resultat till svarta siffror. Ledorden ansvar, samarbete och engagemang är alltid levande i företagets förbättringsarbete, ledardialoger och feedback.

  Se filmen från seminariet →

 • Skånes industridag den 24 november

  Notis · 2023-10-17

  IUC Syd bjuder tillsammans med Lean Forum och Produktionslyftet in till Skånes Industridag. Under en heldag får du möjlighet att bredda och fördjupa dig i frågorna, utmaningarna och erfarenheterna som gör att skånska tillverkande företag kan ta nya och snabbare steg framåt i sin utvecklingsresa.

  Mer information och anmälan →

 • Lyssna, reflektera, dela ...

  Ledare · Birgitta Öjmertz, programdirektör, Produktionslyftet · 2023-10-06

  Att se vad andra gör är intressant, men ännu intressantare är det att förstå det som ligger bakom det som syns vid första anblicken. Varför gör de som de gör och hur tänker de när de gör så? Hur har de gått till väga och vilken förändring har arbetssätten lett till?

  För en dryg vecka sedan hade jag förmånen att tillsammans med kollegorna på Produktion2030 få en inblick i Österrikes innovationssystem med EIT Manufacturing East som värdar. Det som inspirerade mig särskilt var att de visade den röda tråden på ett konkret sätt, från Österrikes övergripande strategi för forskning, teknologi, innovation och finansiering av insatser, ner till hur de faktiskt skapar förändring.

  Läs Birgitta Öjmertz ledare
 • Optipack skapar förutsättningar för fortsatt tillväxt

  Artikel · 2023-10-06

  Optipack i Sunne tillverkar livsmedelsförpackningar, transportförpackningar och produkter för byggindustrin. De har precis avslutat Produktionslyftets startprogram för klimat- och hållbarhetsomställning där de har arbetat med att effektivisera flödet i produktionen, engagera fler medarbetare i utvecklingsarbetet och utvärdera en investering i solceller.

  Läs om Optipacks arbete
 • SSC Klingan satsar på långsiktig förändring

  Artikel · 2023-10-05

  SCC Klingan i Skellefteå tillverkar glaspartier och dörrar, framför allt för offentliga miljöer. Produkterna är uppskattade och efterfrågan ökar, men samtidigt upplever företaget stora utmaningar med att öka kapaciteten och få med sig lönsamheten. För att åstadkomma långsiktig förändring har de gått in i Produktionslyftets utvecklingsprogram.

  Läs artikel om SCC Klingan

Produktionslyftets partner

Intressenter och finansiärer