Nyheter från Produktionslyftet

Produktionslyftets samtliga nyheter →
 • Film från seminarium – produktions­organisation med kraft att utveckla

  Notis · 2023-05-15

  Hur skapar vi en produktionsorganisation som ger förutsättningar för lärande och utveckling? Frukostseminariet den 12 maj 2023 fokuserade på hur industriarbete kan utformas för att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens, kreativitet och potential samtidigt som konkurrenskraften stärks.

  Se filmen från seminariet →

 • Skynda långsamt – insikter från en coach

  Artikel · 2023-05-08

  Under hela sitt yrkesliv har Staffan Larsson arbetat inom olika typer av tillverkande industri. Allt från bearbetning av rostfria produkter, elektronikproduktion, livsmedels- och läkemedelsindustrin, till tillverkning av bygghissar och fjärrstyrda rivningsrobotar. Nu är han engagerad som coach inom Produktionslyftet – en roll där han hjälper företag att hitta och utveckla sin drivkraft till förändring.

  Läs intervjun med Staffan Larsson
 • Tillsammans är vi starkare

  Ledare · Birgitta Öjmertz, programdirektör på Produktionslyftet · 2023-04-25

  Industrin påverkas fortsatt av omvärldsfaktorer som skapar osäkerhet och driver på förändringar av många slag. Samtidigt är industrin central för att hantera många av de utmaningar som vi står mitt i och inför. Om vi kan arbeta tillsammans så blir vi starkare och det är en devis som vi tror stenhårt på inom Produktionslyftet.

  Läs Birgitta Öjmertz ledare
 • IF Metall uppmärksammar utvecklingsarbetet på Stoeryd

  Notis · 2023-04-24

  Den 30 mars genomfördes ett överlämningsseminarium på Stoeryd AB i Tranås, som nu avslutar Produktionslyftets 18 månaders utvecklingsprogram. Företagets utvecklingsarbete har varit framgångsrikt med bred förankring bland medarbetarna – något som uppmärksammades av IF Metalls Tidningen Info tidigare under våren.

  – Trivseln har ökat, arbetsmiljön är bättre, vi synliggör och löser problem som dyker upp i stället för att gömma dem, säger Amra Memic, IF Metalls klubbordförande på Stoeryd.

  Läs mer om Stoeryds utvecklingsresa
 • 300 omställningsintervjuer med industriella SMF

  Notis · 2023-04-18

  IUC Sverige har presenterat en tredje rapport om hur Sveriges små och medelstora industriföretag arbetar med hållbarhet. Intervjuer med 300 företag över hela landet ger en inblick i industrins utmaningar och möjligheter.

  89 procent av de intervjuade företagen uppger att de har utvecklingsbehov i verksamheten, och 74 procent av företagen i denna grupp upplever ett behov av att effektivisera sin produktion.

  Läs mer hos IUC Sverige →

Produktionslyftets partner

Intressenter och finansiärer