Nyheter från Produktionslyftet

Produktionslyftets samtliga nyheter →
 • Lean, ledarskap och framtidsfokus på Smålandskonferensen

  Notis · 2024-05-20

  Den 7 maj genomfördes Lean Forum Smålandskonferens på Campus Ljungby – ytterligare en regional konferens inom samarbetet mellan Produktionslyftet, Lean Forum och IUC. Programmet bjöd på föreläsningar från bland andra Tillväxtverket, Luni Metall, Hillerstorp, Dörr & Portbolaget och Stoeryd. På fotot Malin Eriksson, vd Campus Ljungby och coach inom Produktionslyftet, samt Christian Silvasti, coach i Produktionslyftet och styrelseledamot i Lean Forum. Konferensen lockade över 100 deltagare och arrangeras nästa gång den 6 maj 2025.

  Läs mer hos Campus Ljungby →

 • ”Produktionslyftet en strategisk prioritering för industrin”

  Artikel · 2024-05-03

  Som erfaren projektledare på Teknikföretagen har Cecilia Warrol arbetat med flera olika program för industriell utveckling. Sedan 2013 leder hon det strategiska innovationsprogrammet Produktion2030, som sedan några år tillbaka står för en del av Produktionslyftets finansiering. Vi träffade henne för att få veta mer om hur hon ser på Produktionslyftets roll och nytta för svenska industriföretag.

  Läs intervjun med Cecilia Warrol
 • Heidelberg om resultaten från Produktionslyftet

  Notis · 2024-04-24

  Under 2023 utsågs Heidelberg Materials Precast Abetong till Årets Lean-byggare, en utmärkelse som delas ut av föreningen Lean Forum Bygg. I en uppföljande intervju berättar Paul Karlsson, fabrikschef på Heidelbergs fabrik Vislanda H, hur Produktionslyftet har hjälpt fabriken att öka engagemanget bland medarbetarna och öka trycket i förbättringsarbetet.

  – Produktionslyftets metodik och coachning gav oss möjlighet att driva förbättringsarbetet snabbare och bredare. Vår fabrik var först ut men våra nya arbetssätt implementeras nu i hela koncernen, säger Paul Karlsson.

  Läs intervjun hos Lean Forum Bygg →

 • Seminarium med OBIK

  Notis · 2024-04-23

  På OBIK har fokus på flöden och smart layout i befintliga lokaler skapat mer yta, kortare sträckor och bättre arbetsplatser. Vid frukostseminariet den 19 april berättade företaget om sin resa med Produktionslyftet, och vi fick även en inblick i relaterad forskning som bedrivs vid Chalmers.

  Se filmen från seminariet →

 • Ny subvention för Produktionslyftets utvecklingsprogram

  Notis · 2024-04-18

  För ett begränsat antal företag med max 100 anställda erbjuder Tillväxtverket en subvention på upp till 150 000 kronor för deltagande i Produktionslyftets utvecklingsprogram. Programmet stärker företagets förmåga att förnya sig och förbättra sin konkurrenskraft – allt med utgångspunkt i de egna förutsättningarna och behoven.

  Läs mer och ansök
 • Förflyttning i gemensam riktning

  Ledare · Birgitta Öjmertz · programdirektör, Produktionslyftet · 2024-03-27

  Över huset hemma hör jag flyttfåglarna passera, ett verkligt vårtecken! Fåglarnas flytt får mig att tänka på den förflyttning vi arbetar med i Produktionslyftet, både i bildlig och bokstavlig bemärkelse. I alla tider har människor hanterat omställningar av olika slag – på grund av förändringar orsakade av naturen eller människor. Industrins utveckling är en del i denna helhet. Den har drivit stora förändringar med samhällsomvandlingar som följd, men den påverkas och utmanas också av förändringar i omvärlden.

  Läs Birgitta Öjmertz ledare
 • Något behövde hända på OBIK, Produktionslyftet gav ny energi

  Artikel · 2024-03-27

  Verksamheten hade visat positiva resultat under lång tid, med låg personalomsättning och nöjda kunder. Anledningen till att OBIK AB sökte sig till Produktionslyftet var inte problem i produktionen eller utmaningar i affärsmodellen – det handlade om en nyfikenhet och en vilja att utvecklas vidare.

  Läs mer om utvecklingen på OBIK

Produktionslyftets partner

Intressenter

Finansiärer