Produktionslyftet, innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem och bransch­organisationen Svensk Elektronik samarbetar för att öka små och medelstora företags förmåga att förbättra, förnya och ställa om. Vad behöver du utveckla i din verksamhet?

Hämta pdf med sammanfattning av erbjudandet →

Bakgrund

Elektroniksystem har en avgörande roll när den svenska industrin ställer om för att lösa utmaningar inom bland annat hållbarhet, men även för att möta global konkurrens och ett osäkert omvärldsläge. 

I ett samarbetsprojekt finansierat av Vinnova, Energimyndigheten och Formas erbjuder vi:

  • Direkt nytta genom Produktionslyftets nationella struktur och arbetssätt för att inspirera och coacha företag i förändringsarbete.
  • Gemensamt lärande kring arbetssätt och behov inom elektronikindustrin mellan deltagande företag. 
  • Förberedelse för framtida satsningar med uppskalning av verifierade arbetssätt.

Erbjudande

För elektroniktillverkare (små och medelstora företag) erbjuder vi ett antal kostnadsfria insatser. En förutsättning är att du som deltar vill medverka i gemensamt lärande och erfarenhetsutbyte med övriga deltagare.

  • Produktionslyftet besöker ditt företag, dialog om behov (omfattning 3 timmar)
  • Instegsaktivitet, inblick i egna utmaningar och förändringsarbete (omfattning 12 timmar)
  • Deltagande i Produktionslyftets startprogram (omfattning 40 timmar)
Mikael Joki är vd på EEPAB, som deltog i Produktionslyftet 2008 och 2019. Han är även styrelseledamot i Smartare Elektroniksystem.

Rekommendation från en branschkollega

”För oss handlade Produktionslyftet om att etablera en gemen­sam värdegrund och målbild. När vi väl var överens om vad vi ville och vad som är viktigt för oss, så blev det också enklare att prata med varandra och vara tydligare mot kunder och leverantörer. Vi har ökat engagemanget bland våra medarbetare, men framför allt talar vi nu med en och samma röst.

Lagerhanteringen är ett exempel på en utmaning som jag tror de flesta företag i elektronikindustrin upplever. Komponenter köps in i stora kvantiteter, samtidigt som volymerna i produktionen kan vara små. Produktionslyftet har hjälpt oss att skapa en medvetenhet om var utmaningarna finns. Det kanske inte går att hitta snabba lösningar, men med ökad förståelse är det möjligt att jobba med sina problem och hitta metoder att hantera dem.”

Frågor och intresseanmälan

Annika Nilsson · 070-780 60 89 · annika.nilsson@ri.se

Produktionslyftets partner

Intressenter

Finansiärer