Läs pressreleasen i din webbläsare >>

Produktionslyftet
PRESSRELEASE 2011-11-08

Med Lean som grund stödjer vi svensk tillverkande industri
100 företag med Produktionslyftet

I somras skrev Produktionslyftet det 100e avtalet med Mora of Sweden, tillverkare av den klassiska Morakniven. Sedan starten 2007 har programmet stöttat svenska företag i arbetet med att effektivisera sina processer. Vi har idag samlat på oss mänger av goda exempel och nyttiga erfarenheter från deras satsningar på Lean, något vi gärna delar med oss av!

100 – 1 000 – 10 000
Siffermässigt är 2011 ett spännande år för Produktionslyftet. Förutom 100 företagsavtal har vi utbildat 1 000 personer genom kursen Lean produktion på 7,5 högskolepoäng, samt föreläst om behovet hos företagen att effektivisera sina verksamheter och om Produktionslyftets erbjudande för 10 000 personer. I samband med det 100e avtalet avslutades kurs nummer 40.

Mora of Sweden blev lämpligt nog vårt ”jubileumsföretag”, som sjäva firar Moraknivens 120-årsjubileum.

– Vi står inför stora utmaningar internt eftersom vi måste bli effektivare, säger VD Fredrik Skarp. Med tanke på just detta ligger vår satsning med Produktionslyftet inom Lean helt rätt i tiden.

Det finns naturligtvis massor av spännande företag som arbetat med Produktionslyftet och många av dem kan uppvisa imponerande resultat. Två av företagen, Leab i Lövånger och Modul-System i Mölndal, ingår i finansmannen Carl Bennets industrikoncern.

– Jag konstaterar att Produktionslyftet utför ett lika viktigt som framgångsrikt arbete, säger Carl Bennet. Vi ser fram emot att få arbeta enligt Produktionslyftets metodik i fler av våra företag – både i Sverige och internationellt.

Längre texter och fler kommentarer från bland andra Produktionslyftets styrelseordförande Göran Johnsson finns i textdokumentet som kan laddas ner enligt nedan.


Fr v: Carl Bennet, Ola Asplund (chef för IF Metalls utredningsenhet), Stefan Löfven (IF Metalls förbundsordförande), Birgitta Öjmertz samt Johan Ancker (Teknikföretagen).

Ladda ner den utförligare texten här»

Ladda ner pressreleasen som PDF här»

Ladda ner bilder här»

För kommentarer och ytterligare information, kontakta gärna:

Birgitta Öjmertz • Produktionslyftets programdirektör
070-780 61 52 • birgitta.ojmertz@produktionslyftet.se

Dan Carlsson • Produktionslyftet – utbildning
0730-34 62 85 • dan.carlsson@produktionslyftet.se

Richard Berglund • Produktionslyftet – coachning
070-780 60 47 • richard.berglund@produktionslyftet.se

Hans Reich • Produktionslyftet – marknad
0730-79 42 36 • hans.reich@produktionslyftet.se

Inom svensk industri finns en betydande produktivitets-potential som kan och behöver utvecklas. Ofta är det de medelstora företagen som kan dra mest nytta av ett stöd. De är i stor utsträckning nödvändiga leverantörer till de stora globala företagen, samtidigt som de i många fall inte har egen kraft att utveckla sina produktionsprocesser att hålla världsklass. För att stärka dessa företag så att de förmår utvecklas i den takt som krävs behövs en samlad nationell satsning. Detta är Produktionslyftets avstamp. Läs mer på www.produktionslyftet.se!