När du anmäler dig till denna aktivitet så kommer ditt namn och din organisation visas i en offentlig deltagarlista, se ovan "Vilka kommer?". Syftet är bland annat att skapa goda förutsättningar för nya kontakter mellan deltagare, arrangörer och talare. Deltagarnas namn visas fram till 30 dagar efter genomförandedatum. Genom att markera rutan nedan kan du välja att anmäla dig utan att visa ditt namn i den offentliga deltagarlistan.

Namn Organisation
Dick Sandberg Berg Propulsion AB
Kerstin Hamberg-Bergholm Frekab AB
Catharina Jonson Göteborg Energi
Jörgen Eriksson Index Nordic AB
Martin Lövebrant Metallator CBL AB
Rebecca Forsberg Nord-Lock AB
Olov Nilsson Snêk kök AB
En deltagare från Swegon Operations AB
Christer Lundin Teknikföretagen
Christer Ek Wipro Infrastructure Engineering
Totalt 10 deltagare

Om du har fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

Vi har skickat en avanmälningslänk till din e-postadress.

Så byggde Rototilt sin drömfabrik

Webbsänt seminarium den 31 mars 2023

Rototilt® Group AB i Vindeln gick in i Produktionslyftets utvecklingsprogram under 2008 och etablerade en bra grund i sitt Lean-arbete. Verksamheten växte snabbt och de insåg snart att de skulle behöva bygga en ny fabrik för att möta kundernas efterfrågan. En fabrik som stöttade deras nya arbetssätt och principer.

Rototilt förvandlar grävmaskiner till effektiva redskapsbärare. Företaget utvecklar och tillverkar maskinfästen, tiltrotatorer, styrsystem, redskap och tekniska lösningar som gör det möjligt för grävmaskinister att arbeta med högre säkerhet, precision och effektivitet.

2014 tog Rototilt möjligheten att vara med i Produktionslyftet en andra gång i en fördjupande insats med fokus på layouter och flöden. Detta blev startskottet för arbetet med att skapa den egna drömfabriken.

Vid seminariet berättar Rototilt om hur de förberedde för en ny fabrik genom att genomföra förändringar och förbättringar i den befintliga anläggningen. De arbetade med volymscenarier, principer för layouter och flöden samt snabba, utmaningsdrivna tester av produktionsupplägg och produktionsplanering.

Arbetet mot enstycksproduktion i den tidigare fabriken gav insikter som påverkade utformningen av den nya anläggningen, men bidrog även till att utbyggnaden kunde skjutas upp tack vare att yta frigjordes. Den nya fabriken är resultatet av ett systematiskt och målmedvetet experimenterande och lärande, med bred förankring och involvering från ägare, ledning och medarbetare.

Medverkande från Rototilt är Tord Johansson, produktionschef, och Simon Norgren, produktionsteknisk chef. Seminariet modereras av Produktionslyftets Anders Sörqvist och Birgitta Öjmertz. Välkommen!

Praktisk information

  • Datum: Fredag den 31 mars 2023
  • Tid: Klockan 08:30 till 09:30 · Lägg till i kalender
  • Plats: Webbsänds, länk skickas ut till anmälda deltagare
  • Upplysningar:

    Välkommen att kontakta Annika Nilsson, annika.nilsson@ri.se

Produktionslyftets partner

Intressenter och finansiärer