”I fäders spår – för framtids segrar”

Notis · 2013-01-30


Produktionslyftets styrgupp på Munkfors Sågar besökte det tidigare Produktionslyftsföretaget Ostnor i Mora för att se vad de har gjort under sitt deltagande i Produktionslyftet och hur de fortsatt sitt utvecklingsarbete.

Företagets Lean-koordinator, Ellinor Sparby, visade gruppen från Munkfors runt på Ostnor där de fick delta på dagliga pulsmöten och veckans ”samverkanspuls”, som kompletterar skyddskommittéarbetet och informationsskyldigheten enligt MBL. ”Tänk på att ha ledning och ägare med i förändringsarbetet och starta upp en organisation med förbättringsgrupper på hela företaget”, var ett av råden som Ellinor gav Munkfors Sågar vid den avslutande utvärderingen av dagen. Deltagarna var mycket imponerade av vad de såg och av den öppenhet som Ostnor visade sin verksamhet när de svarade på alla frågor som deltagarna hade.

Munkfors Sågar är ett familjeföretag som leds av Pernilla Melén, tredje generationens ägare. Företaget startade 1948 av Anders Hallberg, Pernillas farfar, och är idag ett världsledande företag inom branschen. Pernillas far, Jarl Hallberg, var också med på resan till Mora. Jarl berättade att när han började arbeta på företaget på 60-talet var de sju anställda; idag har företaget vuxit till en koncern med export till över 50 länder och med ett 60-tal anställda bara på Munkfors Sågar. Jarl är numera koncernchef för företaget.

Inom Produktionslyftet vill Munkfors Sågar ta tillvara på tidigare generationers arbete med att utveckla företaget. Därför passade de på att ta en bild vid Wasaloppsmålet med den passande banderollen ”I fäders spår – för framtids segrar”. Denna bild sammanfattar på ett bra sätt vad de vill uppnå med arbetet inom Produktionslyftet. Mer vet bo.warg@produktionslyftet.se.

Produktionslyftets partner

Intressenter

Finansiärer