Förbättra OCH förnya

Ledare · Birgitta Öjmertz • Programdirektör · 2016-12-22

Ännu ett år har gått, det tionde i Produktionslyftets historia (!). Att ett program håller på så länge är ovanligt och vi avser att verka och utvecklas länge än. Samtidigt tror jag att uthållighet är viktig för svensk industri som helhet, vi behöver bygga vidare på det vi har, utveckla det och ta nya steg. Detta är också naturligt med det förhållningssätt vi har i Produktionslyftet med Lean som grund. Vi vill hela tiden förbättra utifrån det vi har, men parallellt också titta på det nya, drömma och se vad vi skulle kunna åstadkomma i den bästa av världar – och utifrån det sedan se vad som är möjligt. Allt för att stretcha tanken lite mer än vi kanske gör i vardagen. Det handlar alltså om både och: Förbättra OCH förnya.

Att göra det möjligt för Sveriges industriföretag att öka sin förbättrings- och förnyelseförmåga är det som är Produktionslyftets drivkraft. Under hösten har vi haft fokus på ”inspiration till förnyelse”, med bland annat seminarier på temat, där utgångspunkten är att omvärlden kräver förändring. Hur bygger vi vår egen framtid utifrån det? Alla pratar om Lean, digitalisering, smart automation, tjänstefiering, cirkulär ekonomi eller innovationsledning … Hur ska vi manövrera i den snabba utvecklingen? Vårt budskap är att det är ni i ert företag som är experterna, ni måste ta kommandot. Om ni vet vart ni vill, och varför, så kan ni vara proaktiva och skapa en samsyn kring en egen tydlig utvecklingslinje. Vi vill visa på sätt att effektivisera och få kontinuitet i den egna förnyelseprocessen och visa på möjligheter framåt.

Jag ser fram emot ett nytt, spännande 2017 tillsammans, men först önskar jag er en skön ledighet och en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Birgitta Öjmertz • Programdirektör

Produktionslyftets partner

Intressenter

Finansiärer