Leverera idag – planera för i morgon

Ledare · Birgitta Öjmertz · 2011-06-30


Nu när semestertiderna närmar sig och en högtrycksrygg ligger över landet, känns det passande att se tillbaka lite på vårens arbete. Det har varit en intensiv period på många sätt, vilket jag tror att flera av er kan hålla med om. I företagen har ni jobbat hårt med både den löpande verksamheten och arbetet tillsammans med Produktionslyftet – att efterfrågan generellt varit god känns väldigt positivt när vi vet hur det var för några år sedan. Samtidigt är det just den dubbla utmaningen som det gäller att hitta ett sätt att hantera: Att både leverera idag och utveckla verksamheten för imorgon. Jag tycker ni gör ett fantastiskt arbete för att klara detta och vet att ni sliter hårt!

Samma utmaning har vi i Produktionslyftet; att både genomföra dagens arbete och arbeta för en fortsatt verksamhet efter vår andra programperiod som löper 2010-2012. Under våren har vi haft en takttid på att starta upp ungefär ett företag per arbetsvecka, vilket lett till att vi i dagarna startade upp arbetet i företag nummer 100! Under våren har vi också startat upp 6 utbildningar fördelade över landet, och utbildning nummer 40 är precis avslutad. Samtidigt har arbetet med att skapa förutsättningar för en fortsättning av Produktionslyftet intensifierats, med dialog om innehåll, nationell och regional finansiering och hur vi bäst organiserar oss för att skapa ett ännu starkare nationellt nätverk med regional närvaro. Har ni tankar kring hur vi ska utveckla och stärka Produktionslyftet så hör gärna av er!

Det finns med andra ord mycket att arbeta vidare med, med många spännande utmaningar att ta tag i. Men först en härlig semester för att hämta nya krafter. Jag önskar er alla en skön sommar och ser fram emot att arbeta vidare med er i höst!

Birgitta Öjmertz • Programdirektör Produktionslyftet

Produktionslyftets partner

Intressenter och finansiärer