Orbit One vinnare av Svenska Leanpriset 2022

Notis · 2022-10-17

Det tidigare Produktionslyftsföretaget Orbit One är årets vinnare av Svenska Leanpriset. Priset delades ut under Lean Forums årskonferens i Göteborg den 12 oktober och Orbit One belönades för sitt systematiska och långsiktiga förbättringsarbete.

– Det här är fantastiskt kul och jag vill först och främst tacka alla våra fantastiska medarbetare för deras kunskap och engagemang. Det är de som gör jobbet och ser till att våra tankar förverkligas, säger Ulf Karlsson, Vice President & Chief Operating Officer på Orbit One.

Glada pristagare från Orbit One – Ulf Karlsson, Bosse Börjesson och Thomas Sabel. Produktionslyftets betydelse för företagets utveckling och framgång betonades vid presentationen på Lean Forums årskonferens.

Så här motiverade juryn sitt val av vinnare:

Med ett målinriktat ledarskap har Orbit One byggt en kultur av lärande och ständiga förbättringar där man analyserar resultaten och baserar beslut på fakta. Genom att förbättra sina flöden på ett strukturerat och systematiskt sätt i nära samarbete mellan medarbetare, kunder och samarbets­partner har man skapat en flexibel och kostnadseffektiv verksamhet. Trots motgångar har de inte släppt Lean och kan idag visa på hållbarhet inom både kultur, strategi och resultat.

Orbit One är kontraktstillverkare av elektronik och elektromekanik med anläggningar i Ronneby, Stockholm och Prabuty, Polen. 2012 gick de med i Produktionslyftets 18-månaders utvecklingsprogram och har sedan dess fortsatt att förbättra sin verksamhet med hjälp av Lean. Den 9 september medverkade de vid Produktionslyftets frukostseminarium och berättade om sin utvecklingsresa.

Se filmen från seminariet med Orbit One →
Läs pressmeddelandet om Leanpriset på Orbit Ones webbsida →

Produktionslyftets partner

Intressenter

Finansiärer