Samarbeten som ger energi

Ledare · Birgitta Öjmertz, programdirektör, Produktionslyftet · 2024-06-19

Efter några energigivande dagar tillsammans med ett 100-tal medarbetare i det nationella IUC-nätverket åker jag med tåget hemåt genom ett grönskande sommarlandskap. Snart är det semestertider, men det var inget som minskade engagemanget vid diskussionerna om hur vi kan bidra till de små och medelstora företagens fortsatta utveckling och hållbara konkurrenskraft.

Att samarbeta mot gemensamma mål är något som skapar engagemang. Ytterligare exempel på det, som du också kan läsa mer om i detta nyhetsbrev, är Produktionslyftets samarbeten med de två strategiska innovationsprogrammen Produktion 2030 och Smartare Elektroniksystem. Samarbeten över landet, regionalt och nationellt, samt mellan forskning och praktisk tillämpning gör att vi kan ta oss an de komplexa utmaningar som både industrin och samhället står inför.

I detta nyhetsbrev finns också flera inspirerande exempel från företags förändringsarbete. Se filmen från frukostseminariet där Obik gav inblick i hur de med fokus flöden kunde åstadkomma effektivare layout och fortsatt förändringsvilja. I en artikel berättar AMAB Hydraul om hur de har skapat samsyn kring verksamhetens mål och resa framåt, och även infört nya arbetssätt och tydligare strukturer inom flera områden. Skriv också in datumen för höstens första digitala frukostseminarier. Vid de två första tillfällena berättar Lidköping Energi och AMAB Hydraul om sina förändringsresor.

Ökat medarbetarengagemang är centralt i alla dessa förändringsresor. Att se kraften i att alla vill och får förutsättningar att bidra i gemensam riktning är något som verkligen är inspirerande och ger energi!

Jag vill också slå ett slag för att ni ska anmäla deltagare till höstens utbildningstillfällen. Flera kurser finns uppe för anmälan, både för er som är nya in i Produktionslyftet och för er som vill fördjupa er i ledarskap och coachning. Passa även på att ta del av ny kunskap vid höstens teknikworkshoppar från Produktion2030, datum ligger ute nu.

Med önskan om en trevlig sommar, med tid för reflektion och att ladda batterierna. På återseende i höst för att fortsätta lära, utvecklas och utveckla tillsammans!

Birgitta Öjmertz
Programdirektör, Produktionslyftet

Produktionslyftets partner

Intressenter

Finansiärer