Seminarium och prisutdelning i Malmö

Notis · 2011-12-22


Den 24 november genomförde Blekinge Tekniska Högskola (BTH) och Produktionslyftet tillsammans med Region Skåne och Teknikföretagen ett Lean-seminarium i Malmö. Intresset var stort med ett 60-tal deltagare på plats på Swedbank Stadium.

Teknikföretagens Björn Åhlander inledde med att presentera hur svensk produktion står sig i den globala konkurrensen och betydelsen av att stärka vår produktionskompetens. Därefter hölls presentationer av dels erfarna medarbetare i Produktionslyftet och dels representanter från företag där de framgångsrikt arbetat med Lean. LK Armatur, ett företag som deltagit i Produktionslyftet i snart ett år, berättade om de positiva effekter som Lean-arbetet har givit dem. Bengt Ruuth från ArjoHuntleigh berättade om deras erfarenheter från de fem år av framgångsrikt Lean-arbete som pågått i organisationen.

I samband med insiktsseminariet delades det Sydsvenska Leanpriset ut för andra gången. Priset gick detta året till ArjoHuntleigh i Eslöv och Bengt Ruuth (bilden) överraskades med en uppvaktning efter avslutad presentation. Priset är en årligen återkommande utmärkelse och bakom står BTH, som håller i och är utdelare av priset. En kommitté bestående av representanter från BTH, Teknikföretagen, Region Skåne och Produktionslyftet utser vinnaren. Motiveringen av 2011 års Sydsvenska Leanpris till ArjoHuntleigh var:

”Med stort engagemang från ledningen och delaktig personal så fortsätter vinnaren att utveckla sin effektivitet. Vinnaren vågar pröva sig fram och satsar oupphörligt med ett ständigt lärande i sin organisation.”

Överlämnare av priset var Henric Johnson, vicerektor vid Blekinge Tekniska Högskola. Mer information lena.prinselaar@produktionslyftet.se.

Produktionslyftets partner

Intressenter och finansiärer