Tre charkföretag satsar på ökad produktivitet och långsiktig hållbarhet
Under augusti inleddes ett startprogram med tre charkföretag – Gudruns, Olle Nyberg Chark och Specialchark Stockholm. Programmet genomförs inom ett samarbete mellan Kött- och charkföretagen, Produktionslyftet, Livsmedelsacceleratorn och RISE som riktar sig till små och medelstora företag i Mälardalen.
– Målet är att skapa förutsättningar för företagen att driva ett eget förbättringsarbete som involverar hela personalstyrkan mot en långsiktig social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet, säger Karin Anderson, som tillsammans med Terje Andersson är coach i programmet.
Vid fem tillfällen under hösten kommer företagen, i ett nätverksformat, bli coachade för att stärka sin konkurrenskraft och hållbarhet. Träffarna innehåller moment som är baserade på Produktionslyftets väl etablerade metodik som syftar till att mobilisera företagens egen kraft till förändring.
Företagen analyserar sitt nuläge, sitt önskade läge och sina utmaningar. De utför även en flödeskartläggning i sin produktion och utifrån det arbetet planeras ett experiment som utvärderas för fortsatt lärande och utveckling. Under hela resan stöttar coacherna med metodik, verktyg och förändringsledning.
För mer information, kontakta Karin Anderson.