Sundlings vann Industripriset Skaraborg 2023

Notis · 2023-12-08

Vi säger grattis till Sundlings i Lidköping som vann årets upplaga av Industripriset Skaraborg för sin förmåga till ständig utveckling och förnyelse. I sin motivering skriver juryn bland annat: ”Med tydlig vision, medvetna målsättningar och imponerande framåtanda har årets vinnare förmågan att både anpassa sig till marknadens behov och attrahera kunder på samma gång.”

Priset delades vid Skövde Näringslivsgala på Valhall i Skövde den 23 november.

Sundlings är ett familjeföretag i andra generationen som producerar popcorn och snacks i sin fabrik i Lidköping. De har cirka 30 anställda och levererar sina produkter till omkring 80 procent av samtliga biografer i Norden. Omsättningen uppgår till 110 miljoner kronor.

Under 2023 slutförde Sundlings Produktionslyftets startprogram för grön omställning inom projektet Omställningslyftet. Tidigare har de även deltagit i workshopserien Kickstart cirkulär ekonomi.

Produktionslyftets startprogram för grön omställning ger deltagande företag insikt om sina förutsättningar för affärsdriven klimat- och hållbarhetsomställning. Företagen tar ut en riktning och identifierar ett konkret nästa steg för det fortsatta arbetet. De får också möjlighet att testa nya arbetssätt och driva förbättringar kopplat till grön omställning. För mer information, kontakta gärna Fredrik Johansson som har varit Sundlings coach i startprogrammet.

Industripriset Skaraborg delas ut av IDC till ett tillverkande industriföretag som är en förebild i drivandet och utvecklingen mot en framtida hållbar industri. Utöver äran fick Sundlings även 10 000 kronor för att använda till en gemensam personalaktivitet.

Läs mer om prisutdelningen hos IDC →
Läs mer om Sundlings medverkan i Omställningslyftet hos IDC →

Produktionslyftets partner

Intressenter

Finansiärer