• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

December 2017 · Hämta utskriftsversion · Läs på hemsidan

2018 – ett år att se fram emot

Ledare · Birgitta Öjmertz · Programdirektör

Så här inför slutet av året och nyhetsbrevets sista ledare tänkte jag sammanfatta lite vad som hänt under året. Vi har som bekant Produktionslyftets logg där det är enkelt att se tillbaka på vad som skett, men där vi också skriver en del om vad som komma skall.

Läs Birgitta Öjmertz ledare

Målsättning: Bästa arbetsgivaren i Nordanstig

Gränsfors Bruk är på många sätt en ovanlig arbetsplats. Här är inget automatiserat, det finns en människas tanke och arbete bakom varje produkt. Mycket av kunskapen är känsla – att jobba länge, känna sig fram och lära sig hur maskinen låter ligger till grund för arbetet. Vad kan Lean tillföra en sådan verksamhet?

Läs artikeln om Gränsfors Bruk

Helhet & förbättring för tillväxt & personal

Missa inte Lean-seminariet den 31 januari mellan 08:30 till 12:00 i samband med invigningen av nya KTH Södertälje och Södertälje Science Park. Mer vet johanna.stromgren@produktionslyftet.se.

Läs mer om seminariet

Startprogram som gett avtryck

Under hösten 2017 har fyra av Techtanks medlemsföretag – Stans & Press, Tre D Mekaniska, VA Automotive och YTAB – deltagit i Produktionslyftets startprogram med fokus på digitalisering. De förväntningar som företagen hade vid uppstarten i september har mer än väl infriats enligt den artikel som Techtank publicerat efter avslutet.

Läs gärna artikeln på Techtanks hemsida

Utvecklad Lean-modell med fokus på arbetsmiljö

En metodik som tar hänsyn till arbetsmiljöfrågorna och kan bidra till att arbetsklimatet och anställdas välmående kommer i fokus vid förändringar på arbetsplatsen. Det var ämnet på ett seminarium den 19 december på AFA Försäkring med Produktionslyftets Kathe Nonås och Birgitta Öjmertz.

Läs AFA Försäkrings intressanta text från seminariet

”Industrin är inte problemet utan en del av lösningen”

Den 7 december genomförde Automation Småland sin årskonferens i samverkan med Kungl. Ingengörsakademien (IVA), Produktion2030 och Region Jönköpings län. Det var ett intressant arrangemang med flera olika kopplingar till Produktionslyftet och givande föredrag kring bland annat digitalisering och möjligheterna med Smart industri.

På Kunskapsförmedlingens hemsida kan du läsa ett referat från konferensen

Coachkurs nummer tre startar 11 april

Den 11 april drar vi igång kursen ”Förändringsledare och coach” på Swerea IVF i Mölndal. Anmäl dig tidigt – de två första kurserna fulltecknades!

Läs mer om kursen här

Ledarskap – nyckeln till en lyckad digitaliseringsprocess

Christian Silvasti, tidigare VD på Produktionslyftsföretaget Lagan Emballator Plast, intervjuas av Ny Teknik om digitalisering och ledarskap. Christian har även varit VD för Emballator Plastics & Innovations och under sin karriär inom Emballatorgruppen har han mottagit priser för både Lean-, energieffektiviserings- och digitaliseringsarbete. Idag är Christian affärsutvecklare, ledarskapsutvecklare och innovatör.

Läs artikeln på Ny Tekniks hemsida

Produktionslyftets partner

Intressenter

Finansiärer