• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

Augusti 2018 · Hämta utskriftsversion · Läs på hemsidan

Frigjord tid för hållbara produkter och tjänster

Ledare · Jöns Wahlström · VD · Oskarshamn Energi AB

Vi verkar i en relativt traditionell bransch där det förra århundradet ”bara” handlat om att sälja kilowattimmar. När vi nu är mitt i skapandet av det hållbara samhället med ny energiteknik och digitalisering skapas massor av nya möjligheter för vår bransch – elbilar, solceller, vindkraft, smarta elnät … – och med den kraft vi skapar genom Produktionslyftet ska vi jobba ännu närmare kunderna och tillsammans utveckla nya spännande energilösningar för ett långsiktigt hållbart lokalsamhälle!

Läs Jöns Wahlströms ledare

Lärande och medarbetardriven innovation hos SMF

I en studie av Linköping universitets och Helix Competence Centre från 2017 undersöktes hur Produktionslyftets arbete med kompetensutveckling samordnas med den dagliga verksamheten i små och medelstora företag (SMF).

Med utgångspunkt i forskningen från fyra medverkande företag kunde de konstatera bättre förutsättningar för både lärande och medarbetardriven innovation och att detta bidragit till produktionsförbättringar i företagen.

Läs artikeln om studien

Anmäl dig till Förändringsledare och coach

Det är snart dags för nästa start av Förändringsledare och coach. Kursen startar den 2 oktober och det är hög tid att anmäla sig.

Det är många som uppskattat sitt deltagande och tidigare kursdeltagaren Josefin Eriksson på Contiga säger bland annat att ”… erfarenhetsbytet mellan alla kursdeltagare … gav både många insikter och mycket igenkänning, en källa att dra lärdomar ur – både kring hur andra löst problem och lärt sig lyfta det positiva.”

Läs mer om kursen här med fler citat

EU hyllar svenska digitaliseringsprojekt

Med pilotprojektet Digilyftet introducerades ett framgångsrikt koncept för att stödja små och medelstora företag (SMF) att anamma de möjligheter som digitaliseringen innebär. Vid MITC på Mälardalens högskola ledde arbetet till Digifuture, ett fortsättningsprojekt för att erbjuda ytterligare SMF motsvarande stöd.

Arbetet har även uppmärksammats på EU-nivå där det används som ett av tio goda exempel från olika länder som inspiration för andra!

Läs mer om Digifuture här

Uppskattade Indigo-träffar i Skövde

IDC West Sweden (Industrial Development Center) i Skövde är en del av nätverket IUC Sverige. Under våren har de genomfört ett antal träffar inom Indigo, programmet som hjälper företagen att se utmaningar och möjligheter med digitalisering. Mycket av metodiken bakom programmets upplägg är hämtat från Produktionslyftets metodik, liksom från pilotprojektet Digilyftet.

Här kan du läsa mer om IDCs arbete med Indigo – på bilden ses Produktionslyftets Lean-coach Markus Lundgren föreläsa om digitalisering för Håkan Andersson (skymd bakom Markus), Anders Carlsson, Daniel Bergh och Martin Nykvist. Mer information har markus.lundgren@produktionslyftet.se.

Produktionslyftets partner

Intressenter och finansiärer